Sunday, January 11, 2009

...ujian pertama 2009...

dear diary...

klu dirujuk pd tajuk, mesti org heran. xkan baru seminggu skolah, dh wat ujian... biar btol??? actually, ujian tu bkn tuk murid. tp tuk teacher diorg nie...

bayangkan, baru 2 hari skolah, aku dh demam. tekak nie pedih yg teramat... btol2 x thn. ari khamis, da worst day. rase mcm nak lepak dlm surau jer. memandangkan ade kelas, aku telan je la panadol. alhamdulillah...lega sket. lehla aku ngajar sket2 walaupon ngan suara yg serak. bdk2 pon ok.. xdela bising sgt. arini pon still batuk2 n selsema. harap2 cepatla sembuh...

aku rase mungkin sbb habuk kapur kot. ye laaa...dh lame x main ngan kapur. cuti sakanla kate kan.. klu skolah2 lain mayb dh guna white board. tp skolah aku still guna papan hijau. tu yg wat aku slalu demam kot. x tahan ngan habuk kapur tu... harapkan mase sains je aku leh bwk bdk2 masuk makmal n guna lcd. nk bagi nota pon taip kat komputer jer..

xpela... ape ajer kekurangan yg ade kat skolah tu aku terima. yg penting, aku dpt trus ngajar anak2 aku tu. mayb teacher diorg nie yg kene mkn vitamin kot tuk kuatkan daya tahan diri tu... hehehe...

btw, ari khamis lepas gpk1 jumpe aku. ade sorg cikgu sains baru akan masuk. n diorg tarik salah satu kelas aku. 5 bestari... nmpknye, x dptla aku trus ikut kelas aku tu. so, skang kelas sains aku tinggal 2 kelas jer. bayangkan, waktu aku ngajar cuma 14 waktu seminggu. bosannyer!!!!


10 comments:

nik awin said...

14masa seminggu?
dengkinya saya...
saya 30 masa seminggu..
subjek teras semua..org pentadbiran nih..tak kesian betul pada saya..atleast bg la seketul dua subjek elektif..

~huhuhuhu

Hasz said...

xkan semua teras kot? cikgu kene ngajar subjek ape? since haz nie guru data n skolah terlebih guru, sbb tu yg dpt 14 waktu jer seminggu... bosan giler!!! :-(

Rashid said...

wah guru data rupanya. Padanla dpt 14 masa je. jelesnya..

ooo nak lepak kat surau ekk.. mana guru besarni..
nak lapor.. "Ni ada guru data nak lepak-lepak kat surau.." hehe

Hasz said...

cikgu rashid ni...
time demam je la nak lepak surau. time lain xleh... jeles la tu... hehehe

su said...

salam perkenalan..

mekaseh sudi jenguk blog kak su...bykkn rehat baru ade smgt nk ngaja kan! hehe...

zanafahmi said...

salam hasz....mkn ubt demam tu. sib baik masa ngaja skit je, husband akak dulu 30 lebih, skrg ni lebih teruk cbrn dia. mungkin masa x bnyk tapi kena pegi n balik sek. naik bot...huhu..risau ni.

nik awin said...

memang saya ajar sume subjek teras..
4 kelas..
thn 3,4,5,6

Hasz said...

kak su,
alhamdulillah.. dh sihat sket. selsema je yg still x hilang lagi..


kak zana,
wat masa nie, hasz x penah rase 30 waktu lagi... plg byk 28 jer. tu pon awal2 mase jadi cikgu dulu. :-)


kak awin,
byk btol masa ngajar akak tu. mcmne diorg leh campurkan tahap 1 n 2 skali. mesti pening nak ngajar... adoi...

munira said...

dah sikit masa tu boleh la tolong2 reliefkan mun kat prasekolah nieh...tahun ni budak super hyper active sebab ada 11 murid lelaki!!!

Hasz said...

alamak... nk kene relief ke mun??? x reti sgt nk ngajar bdk2 yg comel2tu. tkt tgarang lak... hehehe