Wednesday, February 18, 2009

semarakkan rasa kasih...

Juz nak share gift dr si dia. eh, bukan senang tau nak dpt gift dr dia... slalunye, slain dr blanje mkn, hadiah yg die penah bg bukan calang2 tau... kdg2 terasa gak nak hadiah yg diidamkan oleh semua gadis2 manje... yg simple...(hehehe...gediknye ayat tu...)

last friday, si dia hadiahkan sekuntum bunga mawar merah. eh, jgn salah faham... kami x sambut pon valentine's day tu. tp entah kenapa aritu dia pilih tuk bg aku bunga. tak penah bg pon sebelum nie...

tp, yg x bestnye ade sikit perselisihan faham antara kami mlm tu. aku sedih sesgt... puncanye sbb dia nak suprisekan aku n p beli bunga. tp x bgtau. dia ckp yg dia dh sampai umah. pdhal die kuar ngan mmbr die. aku bknnye mengongkong die. juz informla yg dia kuar ngan mmbr... emmm...tp salah aku la kot... x patutla aku mrh2 kat die. cian kat dia... sorry dear...

mase die bg xplaination, dia ckp die bg bunga nie coz nak semarakkan rase kasih dia pd aku. wow! romantiknye... hehehe... mase dpt bunga tu, aku mmg terharu. happy pon ade. tp bile rase mrh kuasai diri, ucap trima hasih pon x. muncung sedepa jer. terukkan aku nie... huhuhu...

teddy bear tu lak dia bg seminggu sebelum tu. mase tu kami p mines coz nak tgk wayang. mase tgh mkn pizza, aku nmpk gerai yg jual bear nie. so, aku main2 je la ckp kat dia yg aku nak teddy bear tu. dia tny yg mana. aku ngan slambanye jwb yg pink, yg paling besar tu. lps abis mkn, dia trus bhenti dpn gerai tu. n minta salesgirl tu, bear pink nie. eh, aku main2 jer... die serius lak. dh la harga bear nie mhl. separuh dr harga sewa bilik die tau... serba salah aku dibuatnye...:-(

tp aku hepi dpt bear nie. ade gak yg temankan aku dlm bilik, since adik dh masuk asrama penuh. dok sorang2...bowink!!!



thanks dear...
sorry 4 everything...

Terima Kasih...

Dear Diary...

arini aku nak publish friendship card dr cikgu rashid-kerdipan bintang. kad ni dh lame diambil dr blog beliau. tp arini jer berkesempatan nak tulis en3 nie. sebelum nie...xde mood nak menaip, walaupon ari2 aku ngadap laptop nie...

to cikgu rashid, thanks 4 da card. semoga tali persahabatan yg dibina, kekal selamanye... :-)


seronok blogging nie...
leh jumpe ramai kawan2...
walaupon x pernah bersua muka...

Saturday, February 14, 2009

Dear Diary...

video nie aku 'curik' dr pendrive si dia... mula2 tu, saje je nak tgk. tapi bile dh tgk, trus suka... n aku trus save dlm laptop aku tanpa kebenaran si dia. sbnrnye aku penah tgk video nie dlm laptop iela dulu...

well, ape yg nak dijadikan isu kat cni??? klu tny si dia knp dia suke video nie, dia jawab awek korea tu cun giler... huhuhu. kecik ati aku. tau la aku nie buruk... pd aku, aku akan tertanye2 ade lagi ke lelaki sebaik tu di muka bumi nie? yg sanggup korbankan diri dia, demi tuk org yg dia sayang???

jom kite tgk video ni sama2... best... ;-)

video

Saturday, February 7, 2009

...salam persahabatan...

Dear diary...

arini aku terlebih rajin sket... aku create friendship card tuk mmbr2. walaupon x cantik, n sederhana je, aku harap diorg trima card aku nie sebagai tanda persahabatan. hehehe...

tuk teman2 blog, silala amik friendship card dari hasz khas tuk u all... thank coz sudi jd mmbr hasz. harap2 kte akan bjumpe 1 ari nnt. insyaallah... n tuk silent reader, klu u all ade blog, silala amik card nie n tempek kat blog korang gak tau. klu xde, amik n set as desktop background korang. hehehe...

sebenarnye, hasz tau ade kwn2 lame yg penah bace blog hasz nie... mcmne hasz tau? coz bile jumpe, diorg akan tny pasal si dia. terkejut gak bile diorg tny sbb hasz x penah bercerita. bile hasz tny mane diorg tau, diorg ckpla yg diorg bace blog. so...korang2 ni la yg jd silent reader... amik tau card tu. jgn x amik... sayaaaang korang semua... :-)




...kongsi...

Dear Diary...
arini aku dpt email dari si dia. tentang 10 wasiat Imam Hassan Al-Banna. si dia kate, alang2 blog aku ni ade gak org yg sudi nak bace, ape salahnye klu aku masukkan email tu sebagai en3 aku. leh la berkongsi ilmu... :-)
10 Wasiat Imam Hassan Al-Banna

1. Apabila mendengar azan maka bangunlah sembahyang serta-merta walaubagaimana keadaan sekalipun.

2. Bacalah al-Quran, tatapilah buku-buku ilmu, pergilah ke majlis-majlis ilmu, dan amalkanlah zikrullah dan janganlah membuang masa dalam perkara yang tiada memberi faedah.

3. Berusahalah untuk bertutur dalam bahasa Arab Fushah kerana bahasa Arab yang betul itu adalah syiar Islam.

4. Janganlah bertengkar dalam apa-apa perkara sekalipun kerana pertengkaran yang kosong tiada memberi apa-apa jua kebaikan.

5. Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

6. Janganlah banyak bergurau kerana umat yang sedang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam setiap perkara.


7. Janganlah bercakap lebih nyaring daripada kadar yang dikehendaki oleh pendengar kerana percakapan yang nyaring itu adalah suatu perbuatan yang sia-sia malah menyakiti hati orang.

8. Jauhilah daripada mengumpat-umpat peribadi orang, mengecam pertubuhan-pertubuhan, dan janganlah bercakap melainkan apa- apa yang memberi kebajikan.

9. Berkenal-kenalanlah dengan setiap Muslim yang ditemui kerana asas gerakan dakwah ialah berkenal-kenalan dan berkasih-sayang.

10. Kewajipan-kewajipan kita lebih banyak daripada masa yang ada pada kita, oleh itu gunakanlah masa dengan sebaik-baiknya dan ringkaskanlah perlaksanaannya.

Tuesday, February 3, 2009

...alahai anak murid ku...

Dear Diary...

arini ade sumting yg happen dlm kelas aku. nak marah pon ade, nak ketawa pon ade... kelas aku start kul 7.40 ngan murid2 5 cerdik. n as usual, ari slasa giliran diorg masuk makmal sains. oleh sebab K.P aku dh ubah susunan meja last 2 weeks, so aku dh ubah kedudukan murid. x mcm yg diorg duduk awal tahun dulu.

nak dijadikan crite, slh sorg anak murid aku x dtg last week. maknenye, mase aku bg tempat duduk baru, die xde. aku lak pagi td mmg xde mood plus perut lak tgh sakit. paham2 jela. sakit org pompuan... so...

budak2: tice, zul x tau tempat duduk die katne. minggu lepas die x dtg.
tice hasz: laaaa...xkan xde sorg pon yg ingt tempat duduk zul. ahli kumpulan xkan x igt?

budak2 mulala bising suruh si zul nie duduk kat meja sana la... meja sini laaa... aku lak tgh isi buku kawalan ponteng. bile tgk x settle lagi...

tice hasz: okla. klu tice check nama nnt, tice denda group tu. mcmne leh x igt ahli sendri...
tice hasz: ok zul. awk duduk antara farah n hafizah.

zul still blur n tesengeh2...

tice hasz: zul... awk duduk antara farah n hafizah.

zul still blur...

tice hasz: zul... awak duduk antara farah n hafizah. di antara tu maksud die katne?

tetibe zul nangis. laaaa... pulak dah. rasenye aku x tengking pon. tinggi suare pon x . pegang rotan pon x. pukul pon x. cubit pon x. jentik pon x. yg pasti, aku x bgn pon lagi dr krusi guru... adohai...

actually, zul ni mmg manje sket orgnye... last year pon die nangis gak dlm kelas aku. sbb xde partner nak wat xperimen. n sbb yg paling utama, die x dtg mggu sblmnye plus budak2 lak xnak wat xperimen ngan die. so, die nangis laa... last2 aku la yg jd partner die. :-)

sambung citer arini, lepas zul dh dpt tempat duduk, aku trus pasang lcd n komputer. trus jer ngajar mcm biase. n si zul nie la yg paling becok. blajar pulak psl binatang, mcm2 contohla yg die bg. alhamdulillah...dh ok dh die.. aku gelak je... zul...zul...

abis mase sains, n b4 diorg balik ke kelas, budak2 nie salam aku. bile aku sedar si zul nie ade imej baru, aku tegurla. hensem zul arini. mcm mawi. coz die botakkan kepala die. sengeh je zul... alahai anak murid ku... :-)

lepas nie guru kelas 5 cerdik masuk ngajar balik lepas cuti bersalin.
mesti aku dh x rapat ngan budak2 nie... aku skang nie guru kelas sementara diorg aje.
huhuhu...

...tolong...

Dear Diary...

semalam aku ke kebun papa tuk kali ke-3. emmm...sbelum nie, p mase musim panas. kali nie p mase musim hujan lak. sampai2 je kebun, aku ngan papa trus p kat area bunga kantan. area tu kat lembah sket. kawasan lembap. tgk bunga kantan banyak, aku pon xcited la... tebang punye tebang, (eh, kite panggil tebang ke tuk bunga kantan tu? hentam ajelaaaa) dptla 1 beg. puas ati..

then b4 naik, aku rase sakit pd jari aku. n aku nampak sumting. trusla aku menjerit. "papa, papa ape nie?" hei, guess what? rupe2nye pacat. eeeee...geli!!!! papa trus tolong buangkan. walaupon pacat tu still kecik lagi, tapi aku geli...hish...geli sesgt... bile sampai kebun papa (kebun papa atas bukit), papa suruh check kat but. takut2 ade pacat lagi. mula2 aku tgk xde. oklaaa... pastu bile tgk papa tarik sluar, ade 3 ekor kat bhgn atas but papa. aku jeritla. ape lagi... time2 nie la nak test vokal. hehehe...

pastu aku tiru la ape yg papa wat. rupe2nye kat ngan but aku pon ade. Ya Allah...gelinye. agak besar lak tu.. x tahan... huhuhu... n skali lagi aku test vokal (menjeritlaaa). papa tolong bakarkan pacat tu bagi mati. aku mmg geli ngan pacat. nak tgk pon x nak. n baru aku teringat. mase potong2 kantan td, aku nampak sumting atas tanah. aku igtkan cacing. aku biar je la. rupe2nye pa alif cat... alahai...

bile tgk jari yg kene gigit pacat td berdarah, aku trus amik gambar send kat adik n si dia (sempat lagi tu...) hehehe.. kononnye bukti la aku ke kebun. emm...tapi x kisahla. walaupon kene pacat, aku tetap nak p kebun lagi. best tolong temankan papa kat sane. n pokok cili yg aku tanam dulu dh mula nak berbunga. sronoknye... :-) lagipon kebun papa kurang pacat. coz kt kebun papa agak panas. atas bukitla katekan... aku xdela risau sgt.. lps nie aku xnk turun dh kat area lembah tu. serik beb...


...eeee...darah...
sampai je kat kebun papa, aku rase pening n mcm nak pitam
x tau la sbb kurang gula ke, blood pressure ke or mayb mabuk darah
hehehe... ade2 ajer...

Monday, February 2, 2009

...sate kajang...

dear diary...

semalam dpt gak aku tunaikan hasrat hati nak mkn sate. sbnrnye, nie semua mun punye psl... coz dia nak p celebrate besday dia with her hubby. siap tny tempat sate lagi. trus la aku rase tringin nak mkn. nak join mun, rasenye x patut kot. org tu tgh syok2 dating ngan hubby die, aku lak nak nyebuk. hehehe...

mesti semua nak tau mcmne aku dpt tunaikan hasrat hatiku ini ngan cepat skali. hahaha... sbnrnye, lepas publish en3 smlm, aku trus msg si dia...

b watpe 2?
kt utm..cri bhn...syg dh mkn?
x lg.. cek my blog. ade sumting tuk b...
okies

okla, ptg sat g kt p mkn k..kt p kajang
hehehe... org ckp bl b free. klu x free, xpela.. :-) sy tau b bz..
ptg sat g k..ble b abih kije nie k..xpn, kt diner kt kajang mlm nie k
sy ikut je..

hahaha...sukenye aku!!! dlm kul 5.50 si dia msg ajak kuar. n kitorg singgah ttwangsa dl. nak tgk xtvt yg diorg jalankan sempena hari wilayah. ramai btol org kat sane. n mcm2 xtvt. rock climbing, flying fox, shuffle, basikal bmx n mcm2 lagi. kat astaka lak org2 tgh wat raptai tuk majlis mlm tu.
lps solat maghrib, br bertolak ke kajang. emmm...mkn sampai puas. hehehe...b4 balik, si dia ckp... ok dh bwk mkn sate dh. pasni jgn ngadu2 kat blog.
hehehe... thanks dear... :-D

poster hari wilayah...


...gayatnye...
...si dia...

...kami...

Sunday, February 1, 2009

boriiiiingggg!!!

dear diary...

arini aku rase boring sesgt. dhla esk still cuti... aku x tau nak wat ape. si dia lak skang ni tgh bz ngan projek master. so, tinggal la aku sorg2... :-(

smlm, seharian si dia kat utm. carik bhn, prepare tuk proposal dia. coz arini dia nak p jumpe lecturer. so, aku dok umah je la. x kuar ke mane2 pon. arini pon same. mama papa p kenduri. adik2 p main boling ngan kak long. aku je yg dok umah. malas nak join... ntah kenapa. malas nak bsiap mayb... so, ngadap laptop n jelajah la blog2 org. hehehe...

xpela...thn nie mayb kami akan kurang kuar same2 coz aku kene la paham situasi dia. xkan nak mintak dia layan krenah aku je kan... emmm...besar gak pengorbanan aku nie. hehehe... tp x sebesar pengorbanan yg die wat tuk sambung blajar tu...

well, ape2 pon aku tetap akan support dia dr blakang. mane yg aku leh tolong, aku tolongla. contohnye...tolong print ke, tolong binding ke, tolong antar p fotostat ke..hehehe. kiranye tolong la gak kan? nak tolong study, sumpah aku x phm ape yg dia blajar. dia penah tunjuk soalan exam dia. eeee...gerun aku tgk. apela org engineering nie blajar????

tetiba rase mcm nak mkn sate kajang la plak... bila la si dia free nie???