Tuesday, February 3, 2009

...tolong...

Dear Diary...

semalam aku ke kebun papa tuk kali ke-3. emmm...sbelum nie, p mase musim panas. kali nie p mase musim hujan lak. sampai2 je kebun, aku ngan papa trus p kat area bunga kantan. area tu kat lembah sket. kawasan lembap. tgk bunga kantan banyak, aku pon xcited la... tebang punye tebang, (eh, kite panggil tebang ke tuk bunga kantan tu? hentam ajelaaaa) dptla 1 beg. puas ati..

then b4 naik, aku rase sakit pd jari aku. n aku nampak sumting. trusla aku menjerit. "papa, papa ape nie?" hei, guess what? rupe2nye pacat. eeeee...geli!!!! papa trus tolong buangkan. walaupon pacat tu still kecik lagi, tapi aku geli...hish...geli sesgt... bile sampai kebun papa (kebun papa atas bukit), papa suruh check kat but. takut2 ade pacat lagi. mula2 aku tgk xde. oklaaa... pastu bile tgk papa tarik sluar, ade 3 ekor kat bhgn atas but papa. aku jeritla. ape lagi... time2 nie la nak test vokal. hehehe...

pastu aku tiru la ape yg papa wat. rupe2nye kat ngan but aku pon ade. Ya Allah...gelinye. agak besar lak tu.. x tahan... huhuhu... n skali lagi aku test vokal (menjeritlaaa). papa tolong bakarkan pacat tu bagi mati. aku mmg geli ngan pacat. nak tgk pon x nak. n baru aku teringat. mase potong2 kantan td, aku nampak sumting atas tanah. aku igtkan cacing. aku biar je la. rupe2nye pa alif cat... alahai...

bile tgk jari yg kene gigit pacat td berdarah, aku trus amik gambar send kat adik n si dia (sempat lagi tu...) hehehe.. kononnye bukti la aku ke kebun. emm...tapi x kisahla. walaupon kene pacat, aku tetap nak p kebun lagi. best tolong temankan papa kat sane. n pokok cili yg aku tanam dulu dh mula nak berbunga. sronoknye... :-) lagipon kebun papa kurang pacat. coz kt kebun papa agak panas. atas bukitla katekan... aku xdela risau sgt.. lps nie aku xnk turun dh kat area lembah tu. serik beb...


...eeee...darah...
sampai je kat kebun papa, aku rase pening n mcm nak pitam
x tau la sbb kurang gula ke, blood pressure ke or mayb mabuk darah
hehehe... ade2 ajer...

2 comments:

kak ina kl said...

salam hasz..apasal tak suruh akak datang umah kamu ambil bunga kantan..kat rumah ni berhantu dgn bunga kantan tau...ada lagi tak?
kebun ayah kamu kat mana?
handsome ye boyfriend kamu...
bila nak buat majlis..boleh akak datang...

Hasz said...

kak ina...
kebun papa kat ngan ulu yam. sbb tu kene panjat bukit sket. alaaa kak... dh abis la. papa dh antar kat pasar. klu ade nnt, hasz bgtau akak ek...

boyfriend hasz hensem ke? hehehe...tq. tq. akak jgnla ouji kat cni. nnt bangga lak die. majlis? insyaallah... tp bkn dlm masa terdekat coz si dia tgh bz ngan projek master. dh tiba masenye nnt, hasz mesti jemput akak. akak dtg tau. :-)