Monday, January 12, 2009

...our activity...

dear diary...
actually xde ape yg nak diceritakan. juz nak share aktiviti kami last friday. lepas waktu skolah, aku ke mydin tuk beli barang2 kelas. memandangkan esoknye ade gotong royong, jadi aku p beli barang tuk hias n tuk wat jadual bertugas murid.
agak2 dlm kul 2 lebih, aku msg si dia. tny samada nak pesan pape x. lmbt btol die reply... bile dh reply, aku saje2 je tny...
"b tdo ke? ke p ikut org berarak? hehehe"
"tgh join org berarak ni."
"biar btol b ni... saje je kn?
"klu x pcy, nnt b bg tgk gmbr."
"b p ngan sape 2? x kene tgkp ke?
"x... ni tuk tentang tindakan israel..."
"k... take care tau..."
ni la antara gmbr yg sempat si dia snap... dr masjid tabung haji until kedutaan US...


malamnye kami ke sogo tuk beli sluar keje si dia. almaklumla... sogo sale tuk membercard. mmg giler2 die punye sale. sampaikan 70% diskaun. ramai sesgt org kat sane. org lain yg nak beraya, org lain yg shopping sakan...hehehe...
nasib baikla duit aku dh masuk kat asb. xde la bershopping. juz temankan si dia beli sluar jer... klu x, aku pon akan jd antara org yg tgh memilih brg2 mase tu... hehehe... lepas tu, kami lepak kedai mamak. n kat cnila si dia mula citer pengalaman dia berarak siang td. mcm x percaye je... mmg x sangka dia akan join...
sampai kat umah, ade lagi benda yg perlu dibuat. jadual bertugas. so, dgn semangat yg berkobar2, aku mulala menggunting nama anak2 muridku. n aku tampalkan atas kertas keras. jadila jadual bertugas tuk murid2 5 cerdik tahun nie...
sorila ek anak2 ku tersayang... teacher nie x kreatif. harapkan computer jer laaa... hahaha

ni la hasil kerja ku yg x seberapa... mmg aku ngaku. aku langsung x pandai seni... SPM dulu pon x amik subjek seni tu. rasenye blaja sampai form3 je kot... sori.... ;-)

8 comments:

kakchik said...

cewah... syabaslah kat si D tu sebab ikut serta dlm perarakan menentang yahudi israel.

hasil kerja hasz tu rasanya lagi baik dr kakchik.

Hasz said...

dia mmg semangat btol kak chik... hasz sendri pon x sangka...

hasil kerja hasz? main tampal2 jer... tu je kot yg termampu... hehehe

Rashid said...

huuu cantiknya.. adehh (ikhlas ke ni... hehe..)

Hasz said...

emmm... mesti x cantik. sedihnye... :-(
nak wat mcmne, cikgunye x kreatif. hehehe

su said...

xpe yg penting objektif tercapai kan! hehe...

Hasz said...

btol! btol! btol! hehehe...

Azwani Shaari said...

salam hasz!
bestnyerrr dpt pi sogo.. huhuhuh, dah lama x ke situ.. rindu nak shopping.. huwaaaaAa

SiS-lin said...

klu time sis sekolah dulu..cikgu sruh ank murid bt jadual tu tau...bkn cikgu yg bt..tp bgus gak dpt cikgu yg rajin ni kan...