Saturday, September 27, 2008

sandal oh sandal...

emmm...citer nie sbenarnye jadi hari jumaat (26/9). kelmarin la tu...



ptg semlm aku n si dia plan buka posa same2 coz mlm tu dia dah nak balik melaka. so, kami pon p la kat kg baru. lagipon dia nak amik bubur lambuk tuk bagi kat mak dia. katenye mak dia nak sgt makan lambuk kg baru. oleh sebab lepas abis sekolah semlm aku trus p jln2 ngan adik2, ptg tu aku rase letih sesgt. lenguh kaki ni. mula2 dia suruh aku tggu je kat kete. tapi rase mcm x best la plak klu dia sorg2 je yg p. so, aku pon berdegil gak nak ikut...



lepas amik bubur lambuk kat masjid n lepas tggu dia simpan bubur dalam keta, kami trus la nak p pasar ramadan kat jlan raja alang tu. tetiba jer aku rase pelik mase nak jalan. rupe2nye selipar aku tercabut. huhuhu... mcmne ni??? si dia dh wat muka cuak. aku lak dah mula panik. malu ni... nak jlan pon susah. dia ternampak selipar kat tepi masjid. rasenye takde org punye coz letak kat luar. dia suruhla aku pakai sementara nak carik selipar lain. aku ckpla selipar tu besar. dah la sblh lain, sebelah lain. dia angin gak ngan perangai aku. katenye mane ade org yg nak tgk. tapi aku still xnak pakai. so, dia suruh aku tggu jer kat kete. aku ckp aku tggu je kat masjid tu. dia pon p la beli brg2 makan sorg2. emmm...tercapai gak hasrat x nak bjalan td. padan muka!!!



sementara tggu dia, aku try la bjalan sket2 ke tmpt letak kete. tapi susah. dah jd mcm org sakit kaki. jalan pon seret2 selipar. last2 aku give up. aku tggu jer dia kat tepi masjid tu. lepas dia p beli makanan, kami trus p carik kedai yang jual selipar rm10. alaaa...selipar getah tu... b4 tu, aku kate "xpela. saye pakaila selipar besar tu sekejap". ape lagi...aku trus je sarungkan selipar besar yg sebelah lain, sebelah lain kat tepi masjid tu. selipar aku, aku tgglkan kat situ dulu. on da way nak ke kedai tu, si dia tahan gelak jer... nak gelak, takut aku merajuk. tapi terdgr2 la gak gelak dia... eeee...nak kene nie!!!



nasib baik kedai yg jual selipar tu bukak. so, aku pilih la selipar baru. pink lagi... hehehe... lepas dpt selipar baru aku trus je tukar selipar. n selipar masjid tu aku letak semula kat tempat dia. terima kasih ek selipar... hehehe...selipar aku, mestila aku bawak balik. konon2 nak amik gmbr n letak dlm blog ni. tapi maleh la plak. biarla.... on da way nak p cari tmpt yg sesuai tuk berbuka, si dia gelak besar dlm kete. dah x tahan dah la tu. eeeeee...geramnyer!!! sampai ati dia gelakkan aku... :-(



dia ckp, sblm nie dia heran knp ade kedai selipar kat kg baru tu. kan kg baru famous ngan tmpt mkn. bkn kedai kasut. rupa2nye ade guna gak kedai kasut tu. trutama mcm kes aku ni. ni perli ke ape ni??? si dia tak abis2 gelakkan aku. sabar ajelaaa...



lepas berbuka, kami sggh surau tuk solat maghrib. lepas tu trus balik umah coz si dia dah nak bertolak balik melaka. alahai...sedihla plak!!! nnt 9 hari x dpt jumpe. nak nangis... huhuhu... mayb kisah selipar tu nak jd penawar rindu kot. coz sejak kebelakangan ni kami asyik bertekak jer. takpela... pasni leh jumpe lagi kn? insyaallah...





ni la selipar baru tue... nampak mcm bsr je kan?...

2 comments:

b... said...

Hehehe...sampai arini pun stil nak tergelak bile mengenangkan peristiwa tu...
By the way, cantik selipar baru sayang tu...

hasz said...

jgnla igt lagi.... malu tau... :-(