Monday, September 29, 2008

Nak raya...

Arini ari terakhir umat Islam menunaikan solat terawih. Lusa kita akan menyambut Aidilfitri selepas sebulan berpuasa. Papa kate, lepas nie surau mesti sunyi balik... alamak, rase sedihla plak....


Malam nie kami sibuk mengemas baju2 tuk bawak balik kampung. kalu ikutkan perancangan, esok petang, lepas mama balik dr keje, we all akan bertolak ke kulim tuk sambut raya ngan sanak saudara. emmm... jauh gak perjalanan tu nnt. slalunye aku takkan tdo sepanjang perjalanan coz nak temankan papa yg tgh driving. takut papa boring n ngantuk plak. so, esk kene la tdo cukup2 b4 bertolak. hehehe... org lain yg drive, org lain yg tdo.


dalam sibuk2 nak sambut raya n mengemas, rase rindu lak kat si dia. lepas nie, makin jauh la kitorg. aku di utara, dia di selatan. emmm...sedihnyer... tu la...mase dekat asyik nak bgaduh jer. pantang silap sket, asyik nak naik angin jer. bila dh jauh, rindu la plak... mula la rase sedih la, nak nangis la... eeee...gatai sungguh anak dara nie. hehehe... but i hope he's happy with his family right now...


2 comments:

b... said...

B pun rindu kat sayang...
Maaf Zahir Batin ek..
Raya ni jangan makan banyak2 tau...
Nnti naik plak berat badan tu...

hasz said...

dah kurus dah... hahaha :-D