Tuesday, December 16, 2008

...wedding kak long (nikah)...

Dear Diary...


Rasenye dh lame benar aku x online. Dr ari jumaat lepas rasenye. Semalam aku sempat online sekejap. Bertanyekan khabar teman2 n jengok blog2 diorg. Rindu bebenor rasenye. Sblm nie ade jugak aku menjengah blog diorg. Tp x tinggalkan jejak pon. Just nak tau ape perkembangan diorg.

Aku lak x sempat nak update coz penat yg teramat sgt… almaklumla… bile umah nak wat kenduri, semua benda nak kene wat. Mengemas, jgn kate la… nak kosongkan tingkat bawah tu…ngan angkat sofanye. Tv nye… nak siapkan gift tuk tetamu... adoi…letih bangat...

Ape2 pon, skang nie dh selamat dh majlis perkahwinan kak long aku. Memang meriah. Kiranye 3 ari 2 malam la majlis tu… nikahnye pada 12 hb, khatam quran pd 13hb n sandingnye pd 14 hb…. Letihnye, jgn ditanye…

Malam nikah tu family aku pakai tema baju warna purple. sedara mara pon sporting pakai baju ikut warna tema kami. Si dia pon aku paksa pakai purple gak. Hehehe…Walaupon si dia dtg agak lambat siket, tp tetap sudi dtg… thanks dear… aku tau si dia malu ngan family aku. Tambah2 lagi ngan sanak sedara aku yg ramai tu… xpe… lame2 nnt dia mesti dpt biasakan diri. Hehehe…

Majlis mula kul 9 mlm. Ngan skali lafaz kak long aku sah jd isteri org. Alhamdulillah… aku rase sebak gak. Kirenye nangis la sket mlm tu… huhuhu… abis make up aku… emmm...papa yg akad kan pengantin. mmg dr dulu lg papa dh ckp. anak2 die, papa yg akan akadkan sendri.

lepas akad nikah, kami makan mlm dulu sebelum majlis berinai. kiranye sementara tunggu pengantin tukar pakaian la. majlis nie mcm bersanding gak. tp just tuk family je la. siap ade baling duit syiling n gula2. mcm adat org johor tu... klakar tgk diorg berebut. yg lagi klakar tgk mak budak berebutkan duit. yg budak2 sibuk kejar gula2 jer. hehehe... mcm2 krenah...

nasib baik papa sewa villa ukhwah kat ttwangsa tuk family kami n family abg saiful yg jauh. klu x, jenuh gak nk carik tmpt tdo. so, xdela terasa sgt bile majlis lmbt abis. dh slesai majlis mlm tu, dptla aku tdo nyenyak sket... hehe... ape2 pon kite layan gambar dulu ek... nnt aku sambung citer majlis bersanding dlm n3 yg lain...





kak long n husband... abg saiful.



kami sekeluarga n ahli baru...




2 comments:

SiS-lin said...

wah sukenye sis tgk purple color tuh...I like!! besar jgk keluarga hasz kan..meriah gitu...

Hasz said...

suke purple? samela kite... hehehe...