Sunday, May 2, 2010

Alhamdulillah...

Bismillahirahmanirrahim...
Sebelum kite mula.....
fuhhhh... fuhhhh... berhabuk dh blog kesayanganku nie... jom kite bersihkan sket.... haaa...dh cantik pon. (",)

Dear diary...
sebenarnyer, x tau nak mula dr mane. byk btol yg nak dikongsi n byk btol yg terjadi sepanjang aku x menjenguk blog. ape2 po, aku juz nak berkongsi kenangan terindah dalam hidup aku...

Alhamdulillah...
kini, hampir sebulan aku menjadi tunangan org. majlis yg cukup sederhana... x berlebih-lebih pon. biase2 jer. tapi aku dh cukup puas ati. mula2 mcm2 yang dirancang. nak itu, nak ini... emmm...tp budget lak terhad. xnak berhabis tuk majlis tunang. nnt nak kawin mane nk cekau duit lagi. ye tak???

mula2 aku nakkan pelamin mini. tapi papa x stuju. katenye x relevan. coz baru bertunang. so, aku ikut nasihat papa. acara sarung cincin cuma wat dlm bilik jer. mcm org dulu2. tp kira okla... mama siap tempah langsir baru tuk majlis tu. thanks mama.... then, nak beli kerusi jati tuk aku duduk. tp masalah lain lak dtg. Myvi excident seminggu sebelum majlis. mmg aku n mama patah kaki. sebelum nie, myvi jer yg bergerak temankan aku n mama p mencari barang2 persiapan. akhirnye, aku juz duduk atas kerusi meja solek. xpela... x penting pon kerusi tue...

nasib baik barang2 hantaran aku dh sediakan awal2. so, part tue dh wat aku lega n senang ati. klu x, susah gak aku. tuk door gift lak, mama dh belikan 20 sejadah dr solo mase mama p holiday ngan papa aritu. aku juz kene carik tuk 30 helai lagi jer. kiranye, semua dlm 50 beg. nak pilih barang2 tuk door gift pon pening. mcm2 yg dipilih. tasbih la, keronsang la, akhirnye aku n mama setuju bagi sejadah. mama kate, slagi org guna sejadah tue, slagi tu la kite dpt pahala. insyaallah... so, dlm beg door gift tue kami letakkan air kotak, kerepek n sejadah. kerepek n air kotak leh la diorg minum memandangkan pihak lelaki dr melaka. tue la motifnye bg barang2 mknan. hehehe... aku ade gak prepare tuk kanak2. tp aritu x ramai kanak2 yg dtg pon. so, aku plan bg gula2 tue pd anak murid aku nnt... hehehe...

tuk hiasan dulang hantaran, aku tempah pd kawan kak long. simple yet nice... harganye pon ok klu nak dibandingkan dgn kedai. siap ngan sirih junjung, bunga tangan, alas dulang n bekas dlm RM350 jer. mayb tuk kawin nnt aku tempah pd org yg same kot. nnt aku upload gambar hantaran pd entry yg lain k...

baju tunang, kainnye aku dh siap beli di Bandung tahun lepas. so, xdela mahal sgt berbanding ngan harga kat sini. cuma nyesal x beli siap2 tuk kain nikah. kain kat sane, cantik2 n murah. tempah baju lak kat tailor yg biase aku tempah baju2 aku. nasib baikla auntie tailor nie x amik upah mahal2. harga tempahan baju tunang, RM130. ok... puas ati...

nasib aku baik coz tuk fotografer, kak long sponsor. so, kurangla sket perbelanjaan aku. tuk mkanan tetamu, mama sponsor. papa sempat renovate umah seminggu sebelum majlis. berdebar gak ati nie. takut x sempat siap. alhamdulillah, semuanye berjalan lancar. thanks tuk semua yg sudi membantu. harap2 murahla rezki diorg... (",)

last but not least, thanks pd semua yg sudi hadir pd majlis pertunangan aku tempoh ari. maafla klu ade kekurangan. doakan kami ek...


6 comments:

i e l a said...

iiisssshhhh...
nme iela cikit pon x mention...
ni yg kecik ati ni...

kakchik said...

assalamualaikum hasz.
terima kasih ya masih ingat kat kakchik w/pun dah agak lama kita tak bersua di alam maya ni.
TAHNIAH dari kakchik atas pertunangan hasz. Alhamdulillah... fasa baru telah bermula. Semoga di dalam fasa ini hasz dapat menjaga diri dan membuat persediaan lebih rapi untuk alam rumahtangga nanti.
Kakchik gembira hasz dah selamat jadi tunangan orang. Lagi gembira bila hasz jadi isteri orang nanti.

hasz said...

salam kak chik...
insyaallah... kak chik doakan kami ye... ;-)

hasz said...

iela...
klu iela sponsor angah, nnt angah mention name iela ek... hehehe

~~zAnAfAhMi~~ said...

salam dan tahniah untuk mempelai berdua walaupun hasz dah tak ingat kita....huhu...

hasz said...

alaaa... kbn x igt kak zana. tp nie juz tunang jer. majlis nnt hasz jemput ek... jgnla mejuk... ;-)