Sunday, December 21, 2008

wedding kak long @ rawang

Dear Diary...

...semalam majlis bertandang tuk kak long. majlis wat kat rawang. tema pihak lelaki kali nie hijau. kami lak tak tau nak pakai warna ape. carik punye carik, kami pakaila baju yg sedia ade. Actually, kain nie mmg dh ade coz kami prepare mase kak long nak bertunang dl. tapi last2 kak long sediakan kain. so, kain nie kami gunakan la tuk kali nie. emmm...still temanye kuning.
...kami bertolak dr KL dlm kul 6 ptg. 7 buah kete yg p. ramaikan? makcik2 dr kuantan n kulim pon join skali. sporting abis... sampai kat sane abg saiful dah sediakan 1 rumah tuk kami berehat n bersedia sebelum p majlis. sempatla kami make up sket b4 p. dlm kul 8.00 mlm hujan turun. tapi xde la lebat sgt. 8.30 kak long n abg saiful sampai. kami gerak same2 ke taman.
...sampai kat sane, kami trus amik tempat. ahhh...tempat tak cukup rupenye. ade dr kami yg kene mkn kat tempat lain. maksudnye bkn kat meja yg disediakan tuk sedara belah pompuan. tapi diorg lagi untung coz dpt mkn dulu. mmg aku ngaku mase tu aku lapar sesgt. lepas acara merenjis, mula la acara mkn2. ape lagi aku trus je ceduk nasik. mama n papa mkn kat meja pengantin. tinggalla aku ngan adik kat meja tu. huhuhu...
...lepas mkn, acara bergambar n potong kek. lepas tu tetiba je bunyi meletup. igtkan ape. rupe2nye bunga api. cantik. ade 164 das tembakan. hehehe... kak long ckp sepatutnye mercun tu dipasang mase lepas akad nikah. oleh sbb mlm tu hujan, so pasangla kat rawang. eh, hujan ker? x prasanla plak... hehehe...
...emmm..klu ikutkan kaunselor skolah aku, kak linda, mase majlis nie la agak sedih sket tuk family pompuan. coz umpama antar pengantin pompuan ke umah husband die. pastu balik. ye ker??? mcm tu ke rasenye? aku tgk kak long biase jer. may b sbb die dh rapat ngan family abg saiful. klu aku nnt mcmne ek? nangis ker??? aku nie dh la cengeng... huhuhu
...lepas abis majlis, kami trus balik KL. tetiba mama cakap mama lapar. rupe2nye mama x mkn sgt. segan agaknye... so, papa blanje la mkn Mc D. aku mkn sundae je. diet. hehehe... okla. tue jer kot yg nak diceritakan... layan gambar la plak. laaaayaaannn...

dlm kete tuk ke majlis...

mak tok merenjis pengantin...


pengantin ngan mama n papa...

aku, adik n pengantin...

kek pengantin...

acara potong kek... tandanye majlis dah tamat.

kak long berlatarbelakangkan percikan bunga api...

kami lak berganbar atas pelamin... hehehe

bergambar ngan kak long sebelum bertolak balik KL.

sempat bergambar ngan aisya anak kak siti (wedding planner)



5 comments:

kakchik said...

salam hasz. kakchik suka tengok persalinan yang kak long hasz yang ni. nampak cam jubah je... ke memang jubah tu?
hasz bila lagi nak kendurinya sebab rasanya dah ada si dia tu....hehehe?

Hasz said...

mmg jubah pon kak chik. insyaallah... nnt sampai gak mase hasz. kak chik dtg tau... :-)

Rashid said...

sukanya tgk orang kawen.. ishhhh

Anonymous said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online

Anonymous said...

http://markonzo.edu http://augmentin.indieword.com/